Kantoor verduurzamen

Noord-Holland  |  Zuid-Holland  |  Utrecht  |  Flevoland

Waarom nu acteren met ons als partner?

Het verduurzamen van je bedrijfsruimte gaat verder dan milieuvriendelijkheid; het draait om verantwoordelijkheid, leiderschap en economische voordelen. Het toont betrokkenheid bij de wereld en inspireert anderen. Het levert besparingen op energiekosten op, toegang tot subsidies en verhoogt de waarde van je vastgoed, wat de verhuurbaarheid en verkoopbaarheid ten goede komt. Kortom, het is een slimme en duurzame keuze.

Wat kan je dan doen als eigenaar/gebruiker?

Het verduurzamen van bedrijfs Onroerend goed is een slimme zet voor elke ondernemer die kosten wil besparen en het milieu wil sparen. Maar hoe pak je dit aan? Hieronder vind je enkele concrete acties die je kunt overwegen:

Hoe wij jou gaan helpen met deze transitie

Bij Bouwmeesters zijn we toegewijd aan het ondersteunen van ondernemers, beleggers en gebruikers van kantoren en vastgoed die willen verduurzamen. Of je nu aan het begin staat en advies nodig hebt, of al concrete plannen hebt, wij hebben de expertise en connecties om jouw verduurzamingsproject te doen slagen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een succesvolle samenwerking bij het verduurzamen van jouw bedrijfsruimte.

Wat is de eerste stap in verduurzamen?

Als bedrijfseigenaar is duurzaamheid essentieel, en Bouwmeesters staat klaar om u te assisteren. Een specialistisch rapport is een goede start om energiebesparing en een hoger energielabel te realiseren. Een effectieve manier om uw energieverbruik te verminderen, is door uw pand goed te isoleren (dak, gevel, vloeren) en zonnepanelen te installeren voor eigen energieopwekking. Ledverlichting verlaagt ook het energieverbruik. Een groen dak verbetert de biodiversiteit, luchtkwaliteit en isolatie.

Bij nieuwbouw of renovatie is het gebruik van duurzame materialen, zoals gerecyclede of verantwoord geproduceerde, van belang.

Het verduurzamen van uw bedrijfspand is een investering die op lange termijn kosten bespaart en uw imago verbetert. Bouwmeesters staat paraat om u te begeleiden.

Is verduurzamen verplicht?

Als bedrijfseigenaar moet je anticiperen op veranderende wetgeving. Vanaf 2023 moeten kantoren minstens een energielabel C hebben, maar strengere eisen zijn op komst. Verduurzaming, zoals isolatie, zonnepanelen en groene oplossingen, is niet alleen cruciaal om te voldoen aan de huidige regels, maar ook om toekomstbestendig te zijn en kosten te besparen. Het draagt bij aan een positieve bedrijfsuitstraling. Begin vandaag nog!

Hoe kan je een gebouw verduurzamen?

Het verduurzamen van je bedrijfspand vereist maatwerk. Bouwmeesters biedt aangepaste oplossingen, van energiemonitoring tot slimme besparingsmaatregelen. Het doel is effici├źntie, wat goed is voor het milieu en de portemonnee. Laat Bouwmeesters je helpen voor een duurzame toekomst!

Isolatie is essentieel voor een duurzaam bedrijfspand. Het isoleren van de gevel (binnen of buiten) en gebruik van HR++ glas houden warmte vast en besparen energie, wat zorgt voor comfort en lagere kosten. Kies voor isolatie als eerste stap naar duurzaamheid.